Om oss

Sparadkrona skapades i samband med att Gunther Mårder utlyste i sparpoddens avsnitt 400, om det var någon som ville realisera en idé så var det bara att ta kontakt. Sagt och gjort så tog Jonathan Jonsson kontakt med Gunther i början av 2022 för att kunna realisera en av Gunthers idéer. Projektet startades inom ramen av en kurs med namnet Tillämpat Systemutvecklingsarbete på Mittuniversitetet. Denna kurs räknades som ett examensarbete inom programmet systemutveckling med inriktning informatik. Under kursens gång så förfinades ursprungsidén till att till slut utveckla hemsidan sparadkrona.

Ett år efter starten av hemsidan så har fler examensarbetare bidragit med att utveckla funktionalitet på hemsidan. Isac Strömberg och Josef Tamsamani har jobbat med att integrera ChatGPT som en plugin för att generera artiklar och hjälpa författare av inläggen att skriva artiklar.

Sedan har Lenni Brobäck jobbat med att utveckla ett rankingsystem för de bästa spartipsen. Besökare till hemsidan sparadkrona ska på ett bättre sätt kunna ge spartips och betygsätta andras, där spartipsen rankas och de bästa spartipsen premieras.

Jonathan Jonsson – administratör, utvecklare och skribent för Sparadkrona

Utbildad civilingenjör teknisk design och tog examen från Mittuniversitetet i Sundsvall 2018. Har också slutfört en utbildning inom informatik med inriktning ystemutveckling som blev klar 2022. Har tidigare jobbat som maskinkonstruktör och jobbar just nu som systemutvecklare på Försäkringskassan. Har ett och annat fritidsprojekt inom programmering med fokus på algoritmisk handel i python och Matlab. Har även programmerat maskininlärningsalgoritmer i python.

Isac Strömberg

Studerar kandidatprogrammet Informatik med inriktning systemutveckling via Mittuniversitetet och tar kandidatexamen 2023/12. Isac har en bakgrund som företagssäljare inom dagligvaruhandel och har där ansvarat för att bygga starka kundrelationer. Han ser väldigt mycket fram till sin karriär inom IT i Umeå och känner sig särskilt intresserad av att bli fullstack-utvecklare.