Spartips: Hitta de billigaste parkeringarna och spara pengar

Idag är bilägande ofrånkomligt för många – antingen för daglig pendling, för att skjutsa barnen till sina aktiviteter eller för att göra bekväma inköpsresor. Samtidigt kämpar bilägare ofta med dyra parkeringsavgifter, speciellt i storstadsområden. Det blir snabbt dyrt att betala för parkering varje dag. Men oroa dig inte, vi har samlat smarta spartips för dig att hitta de billigaste parkeringarna och spara pengar.

Först och främst kan du använda digitala verktyg för att hitta en billig parkering. Det finns flera appar och webbplatser som erbjuder en uppdaterad lista över parkeringsplatser i ett specifikt område, inklusive kostnader. Vissa appar ger dig inte bara lista över bästa parkeringsplatser, de tillhandahåller även i realtid den aktuella tillgängligheten av parkering och till och med tillåter användare att boka en plats i förväg. 

I vissa städer har regeringen föreskrivit maximala parkeringsavgifter för privatägda parkeringsplatser. Du kan dra nytta av dessa platser och spara massor av pengar jämfört med att parkera i mer exklusiva områden. Men dessa platser är vanligtvis mycket eftertraktade, så det gäller att vara snabb.

Om du regelbundet parkerar på samma plats, överväga att köpa en månads- eller årsbiljett. Långtidsparkering är ofta billigare än att betala för parkering varje dag. Utmana den traditionella tanken att du behöver parkera precis vid din destination. Du kan spara betydande summor genom att parkera en bit bort där parkeringsavgifterna är lägre, för att sedan ta en kort promenad eller ta kollektivtrafiken resten av vägen.

Prova också kollektiv parkeringsdelning! I många fall kan du få en parkeringsplats mycket billigare än vanligt. Slutligen, prova att parkera gratis! Vissa gator och områden erbjuder gratis parkering men var noga med att kolla skyltarna eftersom det ofta finns begränsningar på hur länge du kan parkera.

Att spara på parkeringskostnader behöver inte vara omöjligt. Med lite förberedelser och kreativitet kan du minska kostnaden på din plånbok. Tänk på dessa tips nästa gång du letar efter en parkering.