Den lata personens guide för att spara pengar: 10 enkla sätt att spara pengar utan att ens försöka

spara pengar

Är du trött på att känna dig pank? Önskar du att du kunde spara mer pengar, men du har bara inte tid eller ork? I så fall är du inte ensam. Många människor känner likadant. Men den goda nyheten är att du inte behöver vara en finansiell guru för att spara pengar. Faktum är att det finns ett antal enkla sätt att spara pengar som även den lataste kan göra.

I den här korta guiden visar vi dig 10 enkla sätt att spara pengar utan att ens försöka. Dessa tips är så enkla att du kan göra dem utan att ens gå upp ur stolen. Så vad väntar du på? Börja spara idag!

Här är de 10 tipsen:

  • Ställ in automatiska överföringar från ditt bankkonto till ditt sparkonto. På så sätt kommer du aldrig ens se pengarna, och du kommer att spara pengar utan att ens tänka på det. Dessutom så kan du sätta upp ett automatiskt fondsparande samtidigt.
  • Allra helst så ska man undvika kreditkort men om du nu måste så bör du använda ett kreditkort som erbjuder cashback eller resebelöningar. På så sätt kan du tjäna in olika bonusar på dina vardagliga inköp.
  • Leta runt efter de bästa erbjudandena på försäkringar, mobilabonnemang och andra månatliga utgifter. Några minuters forskning kan spara hundratals kronor varje år.
  • Avsluta oanvända prenumerationer. Behöver du verkligen den där månatliga tidningsprenumerationen? Eller den där streamingtjänsten du aldrig använder? Om inte, avbryt det och spara lite pengar.
  • Drick kaffe endast på jobbet. Du sparar pengar på kaffe, och du hjälper också till att minska slöseriet av engångsmuggar.
  • Packa din lunch till jobbet. Att äta ute till lunch kan vara dyrt. Ta med en matlåda till jobbet istället, så sparar du pengar och äter hälsosammare.
  • Laga middagarna hemma istället för att äta ute. Att äta ute är en stor kostnad för många människor. Att laga mat hemma är ett bra sätt att spara pengar och äta hälsosammare.
  • Dra nytta av gratisaktiviteter i ditt område. Det finns många gratis saker att göra i de flesta städer. Kolla in ditt lokala bibliotek, fritidshus eller park- och rekreationsavdelning för idéer.
  • Skär ner på onödiga utgifter. Ta en närmare titt på dina utgifter och se var du kan skära ner. Finns det några prenumerationer du kan säga upp? Några onödiga utgifter du kan eliminera?
  • Sätt upp ekonomiska mål. Att ha ekonomiska mål hjälper dig att hålla dig motiverad att spara pengar. Vad vill du spara till? En handpenning på ett hus? En ny bil? En semester? När du väl vet vad du sparar till blir det lättare att hålla fast vid din plan.

Det här är bara några enkla sätt att spara pengar utan att ens försöka. Genom att följa dessa tips kan du börja spara pengar idag och nå dina ekonomiska mål tidigare.

Vill du ha fler spartips? Läs mer på denna sida Gunther Mårder – Sveriges mest ekonomiska man och hans 323 bästa spartips

Foto av Toa Heftiba från Unsplash