Spartips: Sänk värmen till 20 grader för energieffektivitet och lägre värmekostnader

a person holding a device

Känner du att du spenderar för mycket pengar på värmekostnader? Vill du spara pengar och samtidigt veta att du har en positiv inverkan på miljön? Du kan lätt uppnå detta genom att sänka värmen till 20 grader för energieffektivitet och lägre värmekostnader. Här är några smarta tips.

Energikostnader representerar en betydlig del av hushållsutgifterna, särskilt under de kyliga vintermånaderna. Detta resulterar i att många hemägare söker efter innovativa sätt att sänka sina elräkningar. Sänkning av inomhustemperaturen till 20 grader är enkelt och effektivt sätt att spara pengar och skydda miljön.

Denna åtgärd kan göra stor skillnad. Genom att hålla rumstemperaturen vid 20 grader, kan du minska mängden energi som används för att upprätthålla värmen i ditt hem. Detta har en direkt inverkan på storleken av dina energiräkningar. Att sänka termostaten med bara en grad så sänks din energianvändning med 5 %. Om du sänker temperaturen 2 grader kan du spara uppemot 3000 kr per år om du i genomsnitt gör av med 20 000 kWh till en kostnad på 150 öre per kWh. 

Det är också ett utmärkt sätt att bidra till att minska vårt kollektiva koldioxidavtryck, då mindre mängd fossila bränslen kommer att förbrännas för att generera den energi som används för att värma våra hem.

Men att hålla fast vid 20 grader kan vara en utmaning, särskilt under kalla vintermånader. Här är några enkla sätt att göra detta mer komfortabelt:

Gå med tjocka, mysiga kläder inomhus. Varma strumpor och lager på lager principen hjälper dig att känna dig varm även vid lägre temperaturer.

Investera i energieffektiva värmeisolerande gardiner eller fönsterfilmer. Dessa hjälper till att förhindra värmeförlust genom fönstren, vilket håller ditt hem varmare.

Påminn dig själv om fördelarna. Varje gång du känner dig frestad att vrida upp värmen, tänk på pengarna du sparar och de miljövänliga fördelarna du bidrar till.

Sammanfattningsvis, att sänka värmen till 20 grader för energieffektivitet och lägre värmekostnader är en fördelaktig situation. Det minskar vårt beroende av fossila bränslen och sänker våra värmekostnader. Vilket bra sätt att spara pengar och skydda vår planet på samma gång!