Hur man når framgång: Günther Mårders framgångsmodell

Hur man når framgång

Varför spara pengar? Hur når man egentligen framgång? Det är frestande att spendera alla våra pengar så fort vi har tjänat dem. När allt kommer omkring, vem älskar inte att köpa nya saker och uppleva nya saker? Men även om det kan vara roligt att konsumera, handlar sparande faktiskt i grunden om att få frihet.

Frihet ger oss möjlighet att välja och att välja bort. Det tillåter oss att fatta våra egna beslut om våra liv, utan att begränsas av våra ekonomiska omständigheter. Och frihet är värt att sträva efter.

I vår vardag finns det många saker som kan begränsa vår frihet. Dessa kan inkludera vår inkomst, vårt arbete, våra levnadsvillkor, vårt beroende, våra åtaganden, lagarna, våra familjer, våra skulder, våra tankar, vår tid och våra åtaganden. Alla dessa saker kan begränsa vår förmåga att göra val och att leva våra liv som vi vill.

Vi kan sortera dessa begränsningar i tre huvudgrupper: ekonomiska, professionella och privata. Ekonomiska begränsningar är saker som begränsar vår förmåga att tjäna och spara pengar. Professionella begränsningar är saker som begränsar vår förmåga att hitta och behålla ett jobb som vi trivs med. Privata begränsningar är saker som begränsar vår förmåga att ha ett lyckligt och tillfredsställande personligt liv.

Och framgången i ditt liv vilar på att de ekonomiska, yrkesmässiga och privata pelarna är stabila. Men troligen så kommer vi att någon gång under våra liv att genomleva en livskris, antingen ekonomisk, yrkesmässig eller privat. Det kan vara saker såsom att vi blir uppsagda från vårat jobb eller att räntan skjuter i höjden. Problemet är om två kriser inträffar samtidigt så blir det en väldigt allvarlig kris som är svår att ta sig tillbaka från. Till exempel om det börjar gå dåligt på ditt jobb och du blir uppsagd så kommer ekonomin troligen bli dålig på grund av detta. Detta skapar i sin tur slitningar i familjen då ekonomin i hushållet förändras, då har du en kris på flera pelare samtidigt. Därför är en grundregel att två av dessa pelare inom den ekonomiska, yrkesmässiga och privata delen inte får falla samtidigt. Oftast så är det den ekonomisk pelaren som är den som är mest kontrollerbar. Genom att spara så skapar du därför dig en buffert om någon oförutsett händer vilket bidrar till frihet.

Till exempel, om vi har en stark ekonomisk grund, kan vi vara mer villiga att sluta våra jobb för att starta egna företag. Vi kan också vara mer villiga att lämna olyckliga relationer. Och vi kan vara mer villiga att ta risker i våra personliga liv, som att resa runt i världen eller utöva våra hobbyer. Våra ekonomiska grunder kommer naturligtvis inte alltid att vara starka. Det kommer att finnas tillfällen då vi upplever oväntade motgångar, som att förlora jobb eller att bli sjuk. Men om vi har byggt en stark ekonomisk grund kommer vi att bättre klara dessa stormar. Det bästa sättet att maximera vår frihet är därför genom att fokusera på att bygga starka finansiella grunder. En stark ekonomisk grund som ger oss den trygghet vi behöver för att ta risker i vårt yrkes- och privatliv som kommer bidra till att vi når framgång i livet.

Så varför spara pengar? För det handlar om att få frihet. Och frihet är värt att sträva efter.

Här är några enkla tips för att spara pengar:

  • Skapa en budget och håll dig till den.
  • Sätt upp ekonomiska mål och gör en plan för att uppnå dem.
  • Automatisera ditt sparande så att du inte ens behöver tänka på det. Skär ner på onödiga utgifter. Hitta sätt att tjäna extra pengar.
  • Investera dina besparingar så att de kan växa över tiden.

Att spara pengar är kanske inte det mest spännande i världen, men det är en av de viktigaste sakerna du kan göra för din framtid. Så börja spara idag och börja bygga din frihet!

Källa: Min framgångsmodell – du kan kopiera den. | LinkedIn

Så väljer du energieffektiva hushållsprodukter – sparadkrona