Skippa bilen och spara pengar – Günther Mårders bästa spartips

De största utgiftsposterna i ett hushåll är oftast transporter, mat och boende. Genom att skippa bilen så går det att spara pengar och genom att promenera sträckor som är under fem kilometer så får du också ett enklare träningspass vilket bidrar till en bättre hälsa. Här är några tips om hur du sparar pengar på transporter:

  • Investera i en cykel av bra kvalitet. Detta kommer att löna sig i det långa loppet eftersom du inte behöver hålla jämna steg med reparationer så ofta. Se även till att cykeln är bekväm för dig att cykla så att du faktiskt vill använda den. På köpet får du ett lätt träningspass och slipper gå till gymmet.
  • Förutom att skaffa en vanlig cykel, så kan du införskaffa en elcykel. Elcykeln sparar både pengar i bränsle och trängselavgifter.
  • Dra nytta av kollektivtrafiken. Om du bor i en stad är chansen stor att det finns ett kollektivtrafiksystem på plats som kan hjälpa dig att ta dig runt utan att behöva använda ditt egna fordon.
  • Gå eller cykla när det är möjligt. Detta är ett bra sätt att spara på transportkostnader och det är också bra för din hälsa. Om vädret inte är perfekt för promenader eller cykling, överväg att ta kollektivtrafik eller samåka istället.
  • Samåk så mycket som möjligt. Det finns troligen olika applikationer för detta men du kan också fråga någon som du känner om skjuts. Detta kan hjälpa dig att spara på bensin och parkeringskostnader.
  • Har du en elbil så kan du ladda batterierna hemma då elen kostar som minst, oftast mellan tolv och sex på morgonen.
  • Istället för att skrota och köpa ny bil så är det oftast mer klimatsmart och lönsamt att reparera och använda den begagnade bilen.

Genom att följa dessa tips och skippa bilen så kan du minska dina transportkostnader och spara pengar.

Källa: Expressen

Vill du veta hur du energieffektiviserar ditt hus? Det kan du läsa om i denna guide.