Sänk din matkostnad per månad – Günther Mårders bästa spartips

Sänk din matkostnad per månad

Inför vinter så står hushållen för nya påfrestningar där det mesta förväntas bli dyrare. Gunther Mårder ger sina bästa spartips för att sänka din matkostnad per månad.

Det är sällan till din fördel att storhandla enligt Gunther därför att vi tenderar att köpa sådant som vi egentligen inte behöver. Detta medför att vi slänger mycket mat som blir gammalt och det går att spara in väldigt mycket pengar på att inte slänga livsmedel. Det allra bästa tipset är att när du ändå är på väg till jobbet så kan du passa på att gör en liten handling och kolla på det finns några extra bra erbjudanden.

Med Günther Mårders spartips så kan de flesta hushållen sänka sin matkostnad per månad med 50 procent.

Günther Mårders checklista för att minska din matkostnad per månad:

  • Till att börja med så ska du aldrig åka till butiken om du är hungrig. Då finns en risk att det slinker ned något extra i matkassen.
  • Olika butiker brukar lägga ut varor med kort datum vid olika tider. Därför kan det vara en bra idé att lära dig när de läggs ut i butiken.
  • När det gäller matens tjänlighet så gäller det bara att bygga upp ditt självförtroende. Hur ser den ut, konsistens, lukt och smak. Undvik att slänga mat och det mesta går att äta efter “bäst före” datumet.
  • Planera din matlagning och tänk igenom vad du ska använda resterna till. Då minskar matsvinnet.
  • När du hittar mat till bra priser så kan du med fördel frysa in dessa i frysen. Till exempel så kan du frysa in smör. Kom bara ihåg att märka upp alla påsar med datum och vad de innehåller.
  • När du går igenom butiken så ska du främst kolla på kilo och literpriset istället för hyllpriset för att få så mycket som möjligt för dina pengar. Till exempel toapapper är det enklast att jämföra med kilopris.

Källa: Expressen

Vill du veta hur du energieffektiviserar ditt hus? Det kan du läsa om på denna sida.